Hoogsensitiviteit professioneel gezien
 

In de reguliere hulpverlening is er maar moeizaam en aarzelend kennis van hoogsensitiviteit. Omdat het geen diagnose is, weet men vaak niet wat men ermee aanmoet. Weer een etiket erbij?

Ik schreef dit boek voor coaches en hulpverleners die hoogsensitiviteit beter willen kunnen plaatsen in de hulpverleningspraktijk. Wat is het, wat kun je ermee, wat is er nodig in de hulpverlening aan HSP. Een schat aan ervaringen, herkenning, visie op de hulpverlening en de belangrijkste thema's in de hulp aan HSP, waaronder: inzicht in overprikkeling. 

 

Hoogsensitiviteit professioneel gezien 

Sensitiviteit als verklaring onder psych(osomat)ische klachten

Annek Tol (2014)

 

De herkenning van hoogsensitiviteit vormt een omslagpunt in het leven van hoogsensitieve personen. Het is voor hen een eyeopener om te begrijpen hoe dit van invloed is op hun dagelijks functioneren.

Hoogsensitiviteit professioneel gezien is een nuchter boek voor hulpverleners waarin de dilemma’s en de argwaan rond hoogsensitiviteit ter sprake worden gebracht. Het biedt de theoretische basis die nodig is om te begrijpen wat hoogsensitiviteit is, hoe je dit herkent en hoe het van invloed is op cliënten. Het geeft een nieuwe visie op de plaats die hoogsensitiviteit in de hulpverlening kan innemen.

Dit boek is geschreven voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg, coaches en zorgcoördinatoren. Het reikt hen een denkkader aan waardoor ze de logica van hun cliënten beter gaan begrijpen. Ook worden de kernpunten benoemd die in de hulpverlening rond hoogsensitiviteit van belang zijn.

Annek Tol is als coach-counselor en trainer gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. Haar heldere visie op sensitiviteit maakt voor cliënten een groot verschil. Vanuit haar eigen praktijk @tol training en coaching hsp heeft zij inmiddels honderden HSP getraind en gecoacht om een betere balans te vinden in hun leven en om zo om te gaan met hun sensitiviteit dat het geen klachten meer geeft.

 

Zie alvast wat reacties onder aan deze pagina. Wilt u ook reageren, stuur een mailtje naar atol@hetnet.nl 

 

Klik hier om de preview te bekijken


Bestellen

Bestellen kan via verschillende webshops.

De uitgever: 

Businezz

Bol.com

Bruna

Of vraag een gratis docentenexemplaar aan bij 

Boom|Hoger Onderwijs

 

 

Uitgeverij Boom/Nelissen
Coaches, hulpverlening en ggz
isbn 9789024403172
nur 770
€ 23,50


Reacties op het boek: Zie de pagina Recensies