'Rust van binnen en groei naar buiten'
 
Een atol is een vulkanisch eiland in de Grote Oceaan met een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Het eiland ontstaat door de groei van koralen op de randen van een gezonken vulkaan. Hoe verder de vulkaan wegzakt in de zee en hoe warmer het water is, hoe hoger het koraalrif wordt. Zo ontstaat er een barrièrerif dat haaien en stormen op afstand houdt en waartussen kleurrijke vissen leven.
Het atol vormt uiteindelijk een ringvormig eiland om een centraal meer. Als de ring gesloten is kan deze lagune zelfs zoet water bevatten.

Dit atol dient als metafoor voor de ontwikkeling van zowel rust als groei in iemands leven. Rust van binnen in de vorm van het diepe binnenmeer, ooit het hart van de vulkaan. En groei naar buiten, gevormd door de levende en kleurrijke koralen. Rust door het aanvaarden en laten zakken van de oude emoties. Groei door de opbouw van nieuwe mogelijkheden, voortbouwend op de eigen authentieke vorm.

Een atol is volledig in contact met zichzelf van binnen en met de omgeving daar buiten. De levende ring van koralen vormt zowel de uitstraling naar buiten, als de bescherming voor de binnenwereld.