Personal coaching en counseling
 

In coaching vind je privé-ondersteuning om veranderingen te bewerkstelligen in je leven of in je werksituatie waardoor je beter in balans blijft. Dit hoeft niet alleen te gaan over het omgaan met hooggevoeligheid maar kan bijvoorbeeld ook gaan om je baan, een pas op de plaats, je manier van werken of om hulp in perioden van crisis of uitputting.

Counseling zijn gesprekken die wat dieper ingaan op de oorzaak van je klachten. Hoogsensitiviteit kan als verklaring onder een reeks van klachten liggen. Counseling helpt je om de logica van je eigen leven weer terug te zien en ondersteunt je om stappen te zetten die de klachten terugdraaien en jou weer de controle over je leven geven.

 

Hoe authentieker, hoe gelukkiger


We zijn zo gewend geraakt ons te gedragen naar wat we geleerd hebben of naar wat de norm is, dat we soms verleerd zijn om te luisteren naar onze eigen neigingen. Wat ik belangrijk vind in individuele coaching en counseling is dat je steeds meer het verschil ontdekt tussen wie jij bent en wat je je hebt aangeleerd. Vaak passen HSP zich bijvoorbeeld heel ongemerkt aan aan de omgeving. Maar het gaat er uiteindelijk om dat je ruimte maakt voor wat jij zelf belangrijk en van waarde vindt. En dat je liefde leert opbrengen voor de persoon die daaruit tevoorschijn komt.