Personal coaching en counseling
 

In coaching vind je privé-ondersteuning om veranderingen te bewerkstelligen in je leven of in je werksituatie waardoor je beter in balans blijft. Dit hoeft niet alleen te gaan over het omgaan met hooggevoeligheid maar kan bijvoorbeeld ook gaan om je baan, een pas op de plaats, je manier van werken of om hulp in perioden van crisis of uitputting.

Counseling zijn gesprekken die wat dieper ingaan op de oorzaak van je klachten. Hoogsensitiviteit kan als verklaring onder een reeks van klachten liggen. Counseling helpt je om de logica van je eigen leven weer terug te zien en ondersteunt je om stappen te zetten die de klachten terugdraaien en jou weer de controle over je leven geven.

 

Hoe authentieker, hoe gelukkiger


We zijn zo gewend geraakt ons te gedragen naar wat we geleerd hebben of naar wat de norm is, dat we soms verleerd zijn om te luisteren naar onze eigen neigingen. Wat ik belangrijk vind in individuele coaching en counseling is dat je steeds meer het verschil ontdekt tussen wie jij bent en wat je je hebt aangeleerd. Vaak passen HSP zich bijvoorbeeld heel ongemerkt aan aan de omgeving. Maar het gaat er uiteindelijk om dat je ruimte maakt voor wat jij zelf belangrijk en van waarde vindt. En dat je liefde leert opbrengen voor de persoon die daaruit tevoorschijn komt.

 

Mijn collega

 

Sinds 2017 werk ik in mijn praktijk samen met Carry Abbo, een zeer sensitieve senior counselor die ik nu inmiddels al jaren ken en die in haar manier van werken erg goed aansluit bij wat ik doe. Zij maakt nu gebruik van mijn methodes en is inmiddels ook zeer ervaren waardoor ik met een gerust hart aan haar doorverwijs. Momenteel vult Carry de meeste individuele trajecten in en richt ik me op de begeleiding en voortrajecten van de professionals en de HSP die uitgevallen zijn op hun werk. Carry werkt zowel in Veenendaal als Apeldoorn. Mail naar info@annektol.nl voor een gratis kennismakingsgesprek. 

 

HSP-Professionals

 

Ben je HSP en ook coach, trainer, psycholoog of ben je anderszins werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, dan heb je als HSP vaak aparte thema's die een rol spelen in je werk. Hoe ga je met je eigen sensitiviteit om naar je collega's toe, hoe zet je het in in je werk, hoe blijf je zelf gezond en behoud je je persoonlijke grenzen terwijl je wel alles voelt en ziet. Zoek je inzicht en verdieping van je eigen HSP-thema's, of ben je benieuwd naar de opleiding voor HSProfessionals? Vraag een kosteloos kennismakingsgesprek aan, een privé voortraject of een selectiegesprek voor de opleidingen. 

 

HSP en burn-out

 

In de loop der jaren heb ik gemerkt dat er veel HSP zijn die tegen een burn-out aanlopen of die al een of meer keren hebben gehad. HSP rekken zichzelf vaak al jarenlang uit in een poging om te voldoen aan de eisen van de maatschappij en doen dat vaak op een manier die niet goed past bij hun sensitiviteit. Een burn-out van mijzelf was ooit (in 2003) de reden dat ik ontdekte hoezeer mijn hoogsensitiviteit daarmee te maken had. Uiteindelijk leidde alles wat ik daarover leerde en meer tot mijn boek. 

Dit jaar ben ik gediplomeerd CSR-coach. Het CSR is het Centrum voor Stress en burn-out coaching met gedegen opleidingen in het herstellen van stress en burn-out. Basisvisie is dat burn-out geen psychologisch probleem is, maar ook een neurohormonale en fysieke ontregeling. De opleiding sluit naadloos aan bij de Cirkel van Overprikkeling die we in elk traject preventief toepassen. 

Op de site van het CSR staan erg goede en informatieve blogs over de verschillende fases en de do's en don'ts bij overspanning en burn-out. Kijk maar eens op https://csrcentrum.nl/algemeen/blog