'Er durven zijn met alles wat je in je hebt'
 

Ik ben een nuchter mens, maar door mijn gevoeligheid ben ik vaak in staat om de kern te raken van waar mensen mee komen. Ik werd wel eens getypeerd als 'Een warm bad', maar ik geef mensen alleen maar toestemming om er te mogen zijn. Men verzuipt namelijk al zo vaak in de oordelen over zichzelf.

Net als in mijn trainingen is ook de individuele counseling erop gericht om je diep van binnen tevreden te gaan voelen met jezelf en te accepteren wie je in wezen bent. Zo kun je steeds meer die dingen gaan doen die maken dat je recht doet aan jezelf in je omgeving, rekening houdend met je sensitiviteit. Tevreden worden met jezelf geeft een enorme innerlijke rust.

Ik ben opgeleid tot coach-counselor aan de vierjarig opleiding tot master coach en counselor, het Europees Instituut - De Baak en specialiseerde me in het omgaan met hoogsensitiviteit in werk en privé. Daarnaast behaalde ik ook het certificaat Burn-out coach. Sinds 2005 ontwikkel ik trainingen in het omgaan met hoogsensitiviteit en schreef ik onder meer ‘Coachen van HSP. De dynamiek herkennen van hoogsensitiviteit’. Dit rapport haalde de voorronde van de nominaties voor de NOBCO-thesiswedstrijd. Dat werd de voorloper op mijn boek dat in 2014 verscheen.

Vanwege de vele positieve reacties, de stapsgewijze uitleg van de nieuwe visie op hoogsensitiviteit en de methode die ik hanteer voor stress en overprikkeling, heb ik de thesis verder uitgewerkt tot een boek over HSP in de hulpverlening dat nu uitgegeven is door Uitgeverij Boom/Nelissen in Amsterdam. Daaraan gekoppeld geef ik gelijknamige trainingen voor coaches, psychologen en hulpverleners:

Hoogsensitiviteit professioneel gezien

Sensitiviteit als verklaring onder psych(osomat)ische klachten

Door Annek Tol

Tot 2005 werkte ik als hulpverlener, groepscoach en coördinator in de hulpverlening aan mensen met ervaringen van seksueel misbruik. En naast mijn werk als coach ben ik ook altijd nog de grafische ontwerper met liefde voor vormgeving en kunst. Deze website ontwierp ik bijvoorbeeld zelf. (en mag bijna een update krijgen)


 
 
 'Wees maar jezelf. Er zijn al zoveel anderen.' Loesje