Cursussen, trainingen en workshops
 
Introductieworkshop
Hooggevoelig: ben ik dat?
Vierdaagse verdieping
Verdiepingscursus hoogsensitiviteit
Opleiding voor professionals
Hoogsensitiviteit plaatsen in de hulpverlening
HSP in de GGZ
Hoogsensitiviteit en psychische klachten

 

Intens waarnemen, gevoelig zijn voor sfeer, geluid of licht, emoties van anderen voelen als van jezelf…, typische eigenschappen van hooggevoeligheid. Maar ook: slecht tegen drukte kunnen, prikkelbaar en vermoeid zijn of overspoeld worden door de omgeving.

Wat hooggevoeligheid nu eigenlijk is, hoe het doorwerkt in je leven, wat absoluut de voordelen zijn, maar ook of er iets te doen is aan de lasten, dat alles zul je ontdekken in deze basisworkshop van een dag.

Tijd: 10:00 - 16:00 uur incl. lunch, (of twee dagdelen / avonden).

 

Eerstvolgende introductie workshops:

Voorafgaand aan de vierdaagsen:

2018

12 oktober en

2 november

In deze vierdaagse training vat ik kort de basistraining samen, maar ga al snel meer de diepte in met één vaste groep mensen gedurende vier hele vrijdagen. De dagen zijn van 10 tot 16:30 uur met een ruime pauze tussen de middag om even te wandelen of relaxed te lunchen. De trainingen kunnen wat verder weg van de regio plaatsvinden, afhankelijk van de deelnemers en een geschikte ruimte. 

In deze training gaan we aan de hand van thema's meer de diepte in. We werken in kleine groepen (6 - 8 personen) en zijn erop gericht om voor iedereen echt die veranderingen te bewerkstelligen die je precies nodig hebt. Geschikt voor mensen die al wat langer met hoogsensitiviteit bezig zijn, ergens anders een cursus hebben gevolgd en meer verdieping zoeken.  

 

Eerstvolgende trainingen:

2018: 16 en 30 november, 14 december en 11 januari (2019)

2019: 10 en 24 mei, 21 juni en 5 juli 

 

Bij voldoende aanmeldingen door het jaar heen op vrijdagen.

 

Het boek 'Hoogsensitiviteit professioneel gezien' maakt onderdeel uit van deze workshops. In deze workshops draait het om het creëren van de juiste mindset om HSP in uw praktijk te gaan begrijpen.

De logica van hoogsensitiviteit verklaart voor HSP vaak meer dan diagnostiek. En het geeft mensen de controle terug om hun eigen leven te sturen op een manier die bij hen past. Hoe kun je dit inbouwen in je eigen praktijk? 

Hoe kan men hoogsensitiviteit plaatsen in zijn praktijk. Hoe herken je het überhaupt, hoe belangrijk is het om er iets mee te doen, welke thema's zijn belangrijk voor HSP, hoe kan het dat het overlapt met ziektebeelden, hoe kun je hier mee omgaan in de praktijk als het geen diagnose is, geen aandoening en geen ziekte. De Cirkel van Overprikkeling. Grensbewustzijn. Thema's die hulpverleners een nieuw spoor van denken bieden over HSP. 

Al met al werd een serie workshops een hele opleiding in combinatie met een supervisiegroep 'Implementeren van HSP-thema's in je praktijk'.

Voor meer informatie, stuur een mail met uw belangstelling naar atol@hetnet.nl 

In 2019 volgt een aangepaste en uitgebreidere opleiding.  

Ziek worden door een bijzondere eigenschap!
Hoe komt het dat de eigenschap hooggevoeligheid steeds klachten lijkt te geven, terwijl er op zichzelf niets mis mee is om hoogsensitief te zijn?

Hoogsensitieven beschikken over een verfijnd zenuwstelsel waardoor men prikkels zoals geluid, geur en licht maar ook allerlei omgevingsinvloeden zoals sfeer en emoties van anderen, meer oppikt dan een ander. Als deze prikkels te veel worden, ontstaat er stress en kan men in de cirkel van overprikkeling belanden, wat uiteindelijk kan leiden tot lichamelijke en psychische klachten.
Het niet herkennen en erkennen van de essentie van deze eigenschap, namelijk gevoelig en intuïtief zijn, maakt dat deze kracht een klacht wordt. Dat hooggevoeligheid de basis kan zijn van psychische klachten wordt in de hulpverlening niet altijd herkend, waardoor cliënten soms onterecht gediagnosticeerd of gestigmatiseerd worden. Onjuiste (psychische) behandeling cq medicijnen kunnen de klachten zelfs verergeren.

Vraag vrijblijvend naar de in company trainingsdag voor professionals. 

Zie de agenda op de home- pagina voor cursussen bij u in de buurt